Lennard Harris: ‘De organisatie is zoveel beter nu’

lions-25okt15

Nederland plaatste zich gisteren ten koste van België voor het EK in de B-poule American football. Na de 17-3 overwinning praat linebacker Lennard Harris over de wedstrijd, en de staat van het team anno 2015.

Harris speelde voor het eerst voor de Dutch Lions in Oostenrijk, 2008. ‘Toen was de coaching ook al goed’, zegt hij, ‘maar nu? Alles er omheen… De organisatie is zoveel beter, nu. Wat Claudio (Bartolozzi) en al die vrijwilligers voor ons doen, dat waarderen we echt heel erg.’

Harris komt van een -tig tackle, één interception performance. Hij was all over the field tegen de Belgium Barbarians. Dat had hij zelf ook redelijk door, lijkt het. ‘Ik had wel het idee dat het behoorlijk lekker ging. Normaal ben ik beter tegen de run, dat merkte ik ook tegen de Zwitsers. Maar die interception was vooral heel mooi omdat ik normaal geen bal kan vangen!’

Net als – iedereen – binnen het team is hij waakzaam te tevreden te raken. ‘Al vind ik drie punten tegen, tegen de Belgen, wel heel netjes. We zullen nog scherper moeten worden, de volgende tegenstander zal beter zijn, maar onze offense zal óók scherper moeten worden.’ Waarbij hij meteen de achilleshiel van dit Lions-team benoemt. De aanval zag er niet altijd vloeiend uit, tegen de Belgen. ‘Maar dat is logisch. Als in de defense iemand een tackle mist, maakt de volgende hem. Als in de aanval de timing nog niet helemaal lekker is, ligt de offence meteen stil.’

In 2008 speelde hij in Oostenrijk al voor een paar duizend man. De 4200 van Waalwijk waren er méér, maar dat deed hem persoonlijk weinig. ‘Je ziet aan sommige spelers dat ze helemaal hyped raken. Zelf ben ik niet zo. Ik ben geconcentreerd en kan dat allemaal redelijk uitsluiten.’ En gelukkig maar: Harris was één van de meest opvallende spelers in Oranje, gisteren. De Lions kunnen zijn concentratie, tackles en sporadische interception goed gebruiken tegen elke tegenstander die dit team nog gaat treffen.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *