Poule indeling AFBN eredivisie 2017 bekend

poules-2aug16

De poule-samenstelling van de AFBN eredivisie voor komend seizoen is bekend. In 2017 strijden acht ploegen, verdeeld over twee groepen, om vier play offs-plaatsen en uiteindelijke de nationale titel.

In Poule A zijn de Amsterdam Crusaders torenhoge favoriet. Alphen Eagles zal willen rebounden van een toch wat tegenvallend seizoen. Andere tegenstanders zijn Arnhem Falcons en Groningen Giants, die als promovendus mooi wisten te handhaven op het hoogste niveau.

Ambitieuze Poule B

Dat rest 010 Trojans, Hilversum Hurricanes, Lightning Leiden en Spijkenisse Scouts om het uit te vechten in Poule B. 010 Heeft aan de Tulip Bowl mogen ruiken en lijkt favoriet om er met deze poule vandoor te gaan. Vlak Hilversum echter niet uit: Ook die ploeg laat al seizoenen lang zien plays te kunnen maken, en heeft de historie van een winnaar. Lightning Leiden en Spijkenisse Scouts, eerste divisie kampioen van vorig jaar, zullen knokken voor lijfsbehoud.

In de eigen poule speelt iedereen zes wedstrijden, met nog dus nog vier andere nummers om een seizoen van tien wedsdtrijden te vormen. De nummer één van Poule A speelt tegen de nummer 2 van Poule B in de eerste ronde van de play offs, en andersom. Het is te hopen dat 2017 niet te lijden krijgt onder forfeits, zoals afgelopen seizoen dat deed. PickSix gaat het in ieder geval voor je in de gaten houden!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *