Chris Smith loopt New Yorker Lions naar finale

smith-26sept16

De New Yorker Lions staan opnieuw in de German Bowl, de finale van de competitie bij de oosterburen. De Lions hebben met Tonny Walvis, Tom van Duijn en Chris Smith drie Nederlanders in de gelederen. Die laatste was met 119 yards en een touchdown instrumentaal voor de Lions, op weg naar de finale.

Beeld via NewYorker-Lions.de

De Lions wonnen de wedstrijd met 38-21. Smith droeg de offense bij vlagen, kreeg de bal voor zeventien carries tegenover elf carries voor Jabari Johnson, één van zijn maten in de backfield van de Lions. ‘Mijn speeltijd is inderdaad steeds méér geworden’, zegt Smith. ‘Eerst kreeg ik een paar carries per wedstrijd, of méér als we tegen een mindere tegenstander speelden. Maar nu mocht ik starten, dus het gaat inderdaad steeds beter.’

Lager pad level

In een stuk voor Gridiron Magazine gaf Smith een jaar geleden aan wat beter moest aan zijn spel: Zij pad level moest omlaag en hij moest beter ‘the hole’ in duiken. ‘Aan beiden blijf ik heel hard werken’, aldus de RB. ‘Ik ben zeker minder gaan dansen op de lijn, ben echt beter north-south gaan rennen en ik speel ook steeds lager!’

Al die skills waren goed zichtbaar in aanloop naar- en tijdens Chris’ score, afgelopen zaterdag. Een lange run van Chris, #28 voor zijn team, zette een kortere touchdown run op die hij zelf af mocht maken. Dat voelde natuurlijk goed, maar Smith wil meteen één ding duidelijk maken: Alles wat voor de Braunschweiger NewYorker Lions gebeurt, is een team effort.

smith-24sept16

 

Focus op finale

‘Als ik in de finale de hele wedstrijd voor onze quarterback moet blocken, vind ik dat ook prima!’ Smith is al lang blij dat hij überhaupt in de finale kan spelen: Vorig jaar miste hij het eindspel door een blessure. Een paar weken geleden blesseerde hij zijn enkel ook, maar daar heeft hij nu geen last meer van. ‘Die is af en toe wat stijfjes, maar ik heb net nog een workout gehad en dat ging allemaal prima. Ik voel met top.’

Chris is misschien- en waarschijnlijk de beste American footballspeler van Nederland op het moment. Hij middelde in de GFL het afgelopen seizoen bijna 100 yards per game tegen een onbeschofte 8.1 yards per carry. Durf je met die cijfers verder te kijken dan de GFL? Try out voor een NFL-team misschien?

‘Daar ben ik niet mee bezig, misschien alleen in m’n stoutste dromen… En zelfs al krijg je ergens een try out, ik weet dat het dan nóg erg moeilijk is. De focus ligt nu op die finale. Die moeten we winnen, en dan zou het helemaal geweldig zijn als ik dan misschien ook nog MVP weet te winnen…’ Die prijs ging vorig jaar overigens naar Evan Landi, een Amerikaan met een Nederlands paspoort! PickSix hoopt stiekem dat die troffee in 2016 volledig Nederlands wordt. Succes Chris!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *