Dutch Junior Lions overtuigend langs VAE Falcons

djl-3okt16

De Dutch Junior Lions wonnen vandaag overtuigend van de Verenigde Arabische Emiraten Falcons. In Almere werd het voor het oog van honderden toeschouwers 20-0.

Tight End Ruben van Dam opende de score voor de Lions met een prachtige catch en run op een pass van quarterback Jim Hollart. Hollart was één van de drie QB’s die actie zag voor Dutch Junior Lions.

Dani van Gemert was de tweede spelverdeler die in het veld kwam. Hij maakte met een korte run de tweede TD van de game. De derde score kwam van running back Chiboy Ugwuozor. Hij had misschien we de meest explosieve play van de dag. Hij brak verschillende tackles, voor hij uitbrak over de linkerkant van het veld voor een touchdown run van tientallen yards.

Defensieve impact

Ook de defense maakte enorme indruk bij Dutch Junior Lions. Geleid door Sjoerd van der Meer, die helaas zijn laatste game speelde bij DJL, vlogen de linebackers over het veld. De defensive line maakte het spel gemakkelijk voor de backers en DB’s. Zij zorgden dat er door het midden helemaal niets te halen viel voor VAE Falcons.

Coach Meijerink was blij dat de offense eindelijk stappen wist te zetten, het was jarenlang het zwakke punt van de DJL. Hij sprak uit op zoek te willen gaan naar méér big bodies, maar dat hij enorme potentie zag in de groep om in de toekomst te kunnen shinen. Op het moment is onduidelijk wanneer de staff weer een wedstrijd weet te regelen voor DJL. Wel zei Meijerink na 1 januari weer hard met de jongens aan de slag te gaan.

PickSix was bij de wedstrijd aanwezig. Bijna 100 foto’s van de game staan op de Facebook-pagina van de site. Like + follow om nooit meer iets rond de DJL te missen!

Facebooktwittermail

One thought on “Dutch Junior Lions overtuigend langs VAE Falcons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *