Alphen Eagles: Strijdbaar in eerste divisie

vanbrussel-16feb17

Toen de Alphen Eagles afgelopen off season besloten een divisie lager te gaan spelen, riep dat vraagtekens op bij veel volgers van de AFBN. Danny van Brussel, één van de coaches van de Eagles, legt uit hoe we hier terecht zijn gekomen.

‘We hadden gewoon te weinig spelers, zo simpel is het’, zegt Van Brussel, die vorig jaar nog één wedstrijd speelde met de Eagles. Hij is in overleg met doktoren gestopt met spelen en coacht nu bij zijn club. ‘Als we genoeg mensen hadden om eredivisie te spelen, dan twijfel ik er niet aan, dat we dat ook gewoon gedaan zouden hebben. Ook met de rookies. Dan krijg je maar een pak slaag van de Crusaders. Dat is dan maar zo.’

Er was een behoorlijke leegloop bij de kampioen van een paar jaar geleden. Grote namen vertrokken, er staat krap twintig man op het roster. Ster quarterback Richard Bouthoorn nog wel aanwezig, al is het in een andere rol.. ‘Ik weet niet hoeveel hij quarterback zal staan… In principe is de bedoeling dat vooral Jasper Mulder QB staat en dat Richard kan beesten in de defense.’ Van Brussel verzekert ons dat Richard een behoorlijk hard hittende speler is. ‘Hij kan als quarterback sowieso al tegen een stootje, en hij heeft verstand van het spelletje. Hij is een goede verdediger, hoor!’

Tilburg Wolves

Aanstaande zondag treedt het nieuwe Alphen Eagles-team voor het eerst officieel aan tegen Tilburg Wolves. ‘Wij hebben al tegen hen geoefend. Toen hadden wij wel de overhand, maar dat was bijvoorbeeld met een offensive line die we nu niet meer hebben.’ Danny coachte toen de Alphen ‘rookies’, in de oefenwedstrijd, ‘maar dat is nu zo’n beetje ons hele team.’

Hij verwacht daarom een close game, ook omdat de Tilburg Wolves al die tijd natuurlijk niet stil hebben gezeten. ‘We spelen natuurlijk om te winnen. We willen alles winnen en kampioen worden in de eerste divisie. Of dat realistisch is? Weet ik niet… Maar ik vind het altijd een beetje raar als mensen het doel uitspreken om bijvoorbeeld de halve finale te halen. Wij spelen om te winnen. Alles.’

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *