Pre Game Interview: Marcel Meijerink

DJL-Meijerink-28apr15

PickSix belde even snel met Marcel Meijerink, head coach Dutch Junior Lions, in aanloop naar de wedstrijd tegen Spanje.

Coach, hoe schat je de kansen in?

Ik denk dat we onszelf niet de underdog mogen noemen. We hebben enorme focus, wel een paar kleine blessures maar niets ernstigs.

Je bent veel jongens kwijt die het spel altijd maakten. Wat is de kracht van dit team?

We hebben echt een enorm, enorm sterke O-line. Roald Hessing, die in Amerika speelt, en een stel anderen. Dat is echt onze grote kracht. We hebben drie enorme sterke linebackers en een vierde met een enorme snelheid. Die had tegen de Belgen al laten zien dat hij super sterke penetratie heeft.

Maar mis je die playmakers niet?

Ik denk dat dit een team is zonder échte uitstekers. Ik geloof dat dát een kracht is. Iedereen zit op hetzelfde niveau, maar dat wil niet zeggen dat we geen uitblinkers kunnen hebben. Onze Tight End Axel kan een geweldige wedstrijd hebben. Nick, de running back van de Cru, heeft in de nationale competitie al laten zien dat hij leuke dingen kan doen. Shawn Hendrix is denk ik onze nummer één receiver, maar daarachter zitten veel jongens met een vergelijkbaar niveau. We hebben een brede selectie.

En je quarterback?

Dit is is het laatste jaar voor Jim Hollart. Achter hem heeft Gianluca echt een kanon van een arm, dus ook daar hebben we genoeg rondlopen.

Is dit een snel Dutch Junio Lions team? Dat valt vooral op als je wedstrijden van CSB ziet. Speed kills.

Zeker, zeker. We hebben een enorm snelle defense en inderdaad: Die jongens van CSB zijn niet de grootste jongens. Maar ze zijn bikkelhard, enorm snel en Sven (Janssen, head coach CSB) heeft ze hele aardige technieken geleerd. We hebben ervaren jongens in de defense, het is aan hem om de jonge gasten mee te trekken in het spel.

Dus… DJL is er klaar voor.

De laatste twee dagen stonden voor ons in het teken van het bouwen van dit team. Verliezen doe je als individu. Winnen doe je als team.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *